Thursday, April 18, 2013

pismo za Kapetana

Pazi kada sam ovo pisao nekoj ribi koja se loži na boks – samo da je impresioniram... Daj napiši u pismu neke anegdote iz bokserskog života tvog ćaleta... Ne za nju, zabole me, nego da se ne zaboravi.
Dakle :
Flojd Medvejder mladji VS Riki Haton 
Meni Pakjao VS Riki Haton
Ridik Bouv VS Endrju Golota, oba meca
Majk Tajson VS Endrju Golota
(Mnogo čudan tip je bio taj Golota. Protuv Bouva imao je pobedu a onda potpuno neartikulisano počeo da udara Ridika ispod pojasa. I tako nekoliko puta. A sjajan bokser. Ocigledno mu nešto sa živcima nije bilo u redu. Meč sa Tajsonom je napustio, iz ko zna kog razloga. Ona njegova odvratna ekipa u uglu ga je terala da nastavi meč, cak su mu gurali zaštitnu gumu u usta. Ali Endrju se nije dao. Sve ih je odjebao i napustio ring. Američka degen publika gadjala ga je celim menijem Mekdonaldsa i Burgerkinga, ali, ko njih jebe. Čudan tip. I do pre par dana bih živeo u zabludi da je taj meč dobio Tajson zbog diskvalifikacije protivnika, kad pronadjoh na svemogućem internetu da je meč proglašen nevažećim jer je nakon meča na doping kontroli ustanovljeno da je Tajson pre meča konzumirao Marihuanu. Jedan je Tajson Majk.)
Majk Tajson VS Kevin MekBrajd
(Poslednji Tajsonov meč. Prekinut jer je Tajson bio iscrpljen. Jednostavno nije ustao nakon odbrojavanja, čak mu je sudija pomogao da ustane. Bila je prilicno fer borba i za nas koji smo uvek navijali za Majka i uvek verovali i po 1000 puta brojali tih 13 sekundi koje su mu pokrali 11. februara 1990.-te kada je nokautirao Baster Daglasa ili silovao onog Miss Olosa, ta poslednja borba bila je prilično dirljiva.)
Meni Pakjao VS Erik Morales 
Meni Pakjao VS Huan Manuel Markez, oba meca
(Prilično bizaran prvi meč. Izuzetno interesantna borba i svi čekasmo da čujemo sudije. Prvi 115-110, Markez.
Drugi 110-115, Pakjao
Treci 113-113. Nereseno. 
Pa ovo je kao u najboljim danima Don Kinga, koji doduše još uvek traju. A prva runda bila je neponovljiva – tri puta je Markez bio u nokdaunu. Ali po pravilima te Ju Es Ej države, mogao je da bude i 33 puta u nokdaunu, do nokauta bi boksovao. Neko je tu na kladionici uzeo velike pare, ali ta me se priča ne tiče.)
Ridik Bouv VS Ivander Holifild, sva tri meca.
Lenoks Luis VS Hasim Rahman, oba meca.
Vitali Kličko VS Lenoks Luis.
(Braca Kličko su potpuni fenomeni. Dovode Don Kinga do ludila jer ne može da namesta mečeve, a nema adekvatnog protivnika – cast Holifildu – koji bi im se suprostavio. Jedan od braće Kličko, nakon određenog i dobijenog meča u Americi, saslušao je komentar Tajsona za neku njihovu televiziju da je teška kategorija izgubila draž jer braća Kličko „ubijaju“ borbu, da nema eksplozivnosti i da je dosadno. Usledio mu je indirektni odgovor da „nije došao na meč u Ameriku da bi zabavljao njihovu publiku željnu krvi, već da pobedi, a uostalom želi da mu glava nečemu služi i nakon boksa“. Sjajni likovi. Skidam kapu. Meč protiv Lenoksa bio je fenomenalan. Vitali ga je imao u prve tri runde, ali do šeste se nakupilo teških Lenoksovih udaraca. Doktor je prekinuo meč, pobeda Luisa. Opet sam vredno kopao po internetu, i nadjoh da je u trenutku prekida meča bodovno stanje kod sve trojice sudija bilo 58-56 za Klička. Jebeš poraz, svaka čast za srce.)
Na jesen čekamo tri meca:
- Meni Pakjao VS Flojd Mejdvejder Mladji
- Vladimir Kličko VS Semjuel Piter
- Vitali Kličko VS Shenon Brigs 
Braća Kličko javno su isprozivali Dejvida Heja, odurnog britanskog boksera koji je pobedio Valujeva i sada čuva titulu. 
Ivander Holifild VS Nikolaj Valuev 
Opet je zasjao Don King. Holifild je bio bolji tokom celog meča ali, naravno, pobedio je Valujev. Potpuno identično kao što je uništio (opet kukam) Majk Tajsona protiv Baster Daglasa i opet nadjoh na svemogućem internetu da je u trenutku nok auta bodovanje sudija bilo 82-88 Daglasa, 87-86 Tajson, i 86-86. Ipak, čak ni Don King nije uspeo da namesti pobedu svog pulena protiv Dejvid Heja. Čak prvi put u životu videh Valujeva u nokdaunu i to na nogama. 
Meč o kojem će se sigurno snimiti film poput „Kraljevi ringa“ je Meni Pakjao VS Flojd Mejveder Mladji. Najbolji bokseri danasnjice. Meč se već nekoliko puta odlagao zbog doping kontrole. Mejveder insistira da oba borca krv na analizu daju 30 dana pre meča. Što Meni odbija jer je sujeveran i misli da će mu to oduzeti snagu, ali spreman je da se podvrgne kontroli odmah nakon meča. Ma kako isti bio okončan. Za meč dele 50 miliona dolara. I već smo mislili da do tog meča nikada neće doći, kada je trener Fredi Rouch (trenutno najbolji trener na svetu) rekao da ce Meni dati krv maksimum 7 dana pred meč. Mejveder se složio da bude 14 dana pred meč. E onda je Meni rekao da neće 14 dana vec 24 dana pred meč. Verovatno odugovlače da namaknu još malo kinte. Samo se pitam gde je granica. 
A onda se nama fanovima preko interneta obratio i proslavljeni bokser Oskar De La Hoja da nam saopšti da u junu pregovori počinju. Opet. Reče Oskar da je Meni pristao i na davanje krvi i urina pre meča a zarada po bokseru povećala se na minimum 40 miliona dolara. Ali opet je sujeta proradila i Mejveder nije potpisao ugovor. Naravno da se uzajamno optužuju što do meča nije došlo. Mislim da meč vredi 100 miliona, nek oni podele pare, pa neka bolji pobedi. I onako će biti revanš. 
Jedino što mi je u boksu oduvek smetalo su lešinari u drečavim odelima koji se nalaze oko boksera. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A vidim da ni ti nisi bolje...

Džoni

No comments:

Post a Comment